Pihkaniityn kaavoitukselle on vaihtoehto

Kerava mainostaa itseään vihreänä kaupunkina, jossa on hyvät kevytliikenteen väylät mahdollistaen kaupunkipyöräilyn vahvistumisen. Samalla se kertoo viher- ja liikuntapaikoista, joissa jokaisella lapsesta ja ikäihmiseen on mahdollisuus harrastaa ja liikkua matalla kynnyksellä.

Keinukalliossa on tasokkaat hiihtoladut ja paljon kehuja saaneet juoksuportaat, joita tullaan testamaan kymmenien kilometrien päästä kaupungistamme.

Yksi Pohjoisen-Keravan viheraarre on Pihkaniitty. Siellä voi bongata koululaisia tutkimassa luontoa, suunnistajia etsimässä rasteja, juoksijoita ja hiihtäjiä kohottamassa kuntoa mäkisellä reitillä tai keravalaisia poimimassa marjoja ja sieniä.
Valitettavasti Pihkaniityn ylle on tullut mustia pilviä. Alueelle on suunniteltu kaavamuutossa, jossa Pihkaniityn viheraluetta aiotaan lohkoa pientaloalueeksi.
Yhdyn monien keravalaisten huoleen siitä, että Pihkaniitty on liian arvokas viheralue lohkottavaksi.
Kerava tarvitsee monipuolista asuinrakentamista, niin pientaloja kuin kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Rakennetaan keskustaa ylöspäin ja tiivistetään sen lähiympäristöä. Pihkaniityn lohkomiselle on vaihtoehto. Pientaloja voidaan kaavoittaa muun muassa Kytömaalle ja Kaskelaan. Säilytetään Pihkaniitty matalankynnyksen liikunta- ja viheralueena.

Juhani Lohikoski
Juoksija, Keravan Kisa-Veikkojen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *