Käytä valtaasi ja vaikuta ympäristöösi

Kuntavaalien yksi olennaisista kysymyksistä on se, millainen äänestysprosentti tulee olemaan, kun kaikki äänet on laskettu 9. huhtikuuta illalla. Minä ja Vasemmiston muut ehdokkaat teemme työtä sen puolesta, että äänestysprosentti on suurempi kuin edellisissä vaaleissa.

Viime kuntavaaleissa vuonna 2012 58,3 prosenttia (55,9 % Kerava) äänioikeutetuista kävi uurnilla.  Edellisissä vaaleissa nähtiin äänestysprosenteissa laskua. Nyt on ryhdistäytymisen paikka. Perustelen tässä miksi.

Nyt päätetään miten kaupunkejamme kehitetään

On surullista, jos suuri osa suomalaisista ei käytä äänioikeuttaan kuntavaaleissa. Näissä vaaleissa kun päätetään ihmisten lähiympäristöä koskevista asioista erittäin konkreettisella tavalla.

Valtuutetut linjaavat millaisia kouluja ja päiväkoteja rakennetaan kaupunkiin. Valtuustossa päätetään kuinka suuria ovat koulujen luokkakoot ja miten kuntalaisten liikkumismahdollisuuksia tuetaan. Valtuutetut määrittelevät kuinka paljon se käyttää rahaa joukkoliikenteen tukemiseen, kuinka paljon rakennetaan kohtuuhintaisia asuntoja, missä kunnossa pidetään puistoja ja lähimetsiä. Samoin päätetään kuinka paljon käytetään rahaa kaikille tärkeisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin, kuten hammashoitoon, neuvolaan ja terveyskeskukseen.

Juhani liikkeellä. Tule jututtamaan.

Olkaa yhteydessä

Rohkaisen ihmisiä. Lähtekää ennakkoäänestämään jos teillä on jo tiedossa ketä aioitte äänestää.

Jos ehdokas on vielä hakusessa, niin olkaa ihmeessä yhteydessä ja tentatkaa sekä kysykää teille tärkeistä kysymyksistä ja käykää sitten 9.4. sunnuntaina varsinaisena vaalipäivänä äänestämässä.

Ei ole hyvä jos vain rikkaat ja hyvin toimeentulevat käyvät äänestämässä. On tärkeätä, että mahdollisimman moni osallistuu vaaleihin ja omalta osaltaan vahvistaa demokratiaa. Näin voidaan sanoa, että valtuusto vastaa koko kunnan tahtoa ja se myös tekee päätöksiä, jotka vaikuttavat kaikkien kuntalaisten arkeen positiivisella tavalla.

Mars uurnille jokainen vaikuttamaan.

Täältä löydät kaiken olenannaisen äänestysinfon.
Kuva: www.kuntavaalit.fi kuvakaappaus


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *