Usein kysytyt kysymykset

Maksuton päivähoito?

Laadukas varhaiskasvatus ja peruskoulu ovat mitä parasta turvallisen tulevaisuuden rakentamista. Maksuttoman peruskoulun rinnalle tarvitaan tasa-arvoinen maksuton päivähoito, joka kustannetaan verorahoin. Se on järkevä investointi hyvinvointiin ja kansantaloudellisesti järkevää. Kansainvälisten tutkimusten erityisen tuottavaa on turvata lapsen ensimmäiset vuodet tarjoamalla laadukasta varhaiskasvatusta. Esimerkiksi talousnobelisti James Heckman selvitti tutkiryhmänsä kanssa, että laadukkaisiin lasten ja perheiden peruspalveluihin käytetyn raha tulee moninkertaisesti takaisin.

 

Eikö vartioitu pyöräparkki ole liioittelua?

Vasemmiston valtuustoaloitteen myötä runkolukittavia pyörätelineitä tuli jo Keravan asemalle. Se on askel oikeaan suuntaan, mutta jos haluamme todella kannustaa pyöräilyn lisäämiseen on Keravalle muiden pyöräkaupunkien tapaan rakennettava vartioitu pyöräparkki asemalle. Se on toimiva keino vähentää pyörävarkauksia.

 

Vastustatko kohtuuhintaista rakentamista, kun et kannata Pihkaniityn rakentamista?

Mielestäni Keravalle tarvitaan reilusti lisää kohtuuhintaisia kunnan vuokra-asuntoja joukkoliikenne yhteyksien varralle. Pihkaniittyn ulkoilualuetta ollaan lohkomassa pientalorakentamisen vuoksi.  Sitä en kannata. Keravalle tarvitaan myös omakoti- ja rivitaloja, niitä voisi kaavoittaa Kytömaalle ja Kaskelaan, jossa ne eivät lohko ulkoilualueita.

 

Miten niin luokkakoko vaikuttaa oppimistulokseen?

Pienempi luokkakoko edesauttaa oppimista, kun opettajalla on enemmän aikaa yksittäisille oppilaalle. Yhtälailla tärkeää on käyttää monipuolisia opetustapoja, kun me opimme erilaisin tavoin. On hyvä, että Keravalla on vihdoin lähdetty pienentämään luokkakokoja. Tätä pitää jatkaa. Tavoitteeksi pitää asettaa 20 oppilaan ryhmäkoot.

 

Miksi kaikkien pitäisi päättää Keravan asioista?

On selvää, että meidän luovuttava vanhasta poliittisesta päätöksenteosta, jossa muutama suuren puolueen setä sopii keskenään asiat. Tällainen vieraannuttaa kaupunkilaiset päätöksenteosta. Ei ole ihme, että äänestysprosentit laskevat vaali toisensa jälkeen.

Kuntalaiset on otettava päätöksentekoon mukaan alusta alkaen ja kunnan kehittää osallistumismuotoja.

Yhtä lailla kaiken päätöksenteon tulee olla avointa ja helposti löydettävissä. Muun muassa koulujen sisäilmatutkimukset pitää olla kaikkien helposti saatavissa. Kaiken tiedon mikä ei ole salaista pitää olla avointa ja helposti saatavissa.

 

Mitä ihmettä on energiaremontti?

Se on energia- ja työllisyyspolitiikan uudelleen suuntaamista. Rakennetaan fiksusti ja tiiviisti. Satsataan uusiutuvaan energiaan, kuten aurinkoon, tuuleen ja maalämpöön. Luodaan tuhansia uusia energiatyöpaikkoja pääkaupunkiseudulle uusimmalla liikenneverkomme ja rakennuksemme. Tehdään Keravasta Suomen uuden energian piilaakso.