Harrasteseteleitä, matalan kynnyksen palveluita ja kouluinvestointeja

Summasin yhteen viime valtuuston päätöksiä vlogin muodossa:

Listalla oli siis merkittäviä asioita.

Kuulimme sosiaali- ja terveysviraston esittelyn. Kyse on hyvin laajasta sektorissa meille olennaisia peruspalveluita neuvolasta vanhusten palveluun. Nostin keskustelussa esiin, että matalan kynnyksen mielenterveyspalveluilel on ollut pitkään kysyntää ja on tosi hieno juttu, että sitä on nyt saatu järjestettyä. Virkahenkilöt kertoivat palvelut ovat olleet hyvin suosittuja. Tämä on hienoa. Pyritään siis muuallakin matalan kynnyksen palveluihin on sitten kyse nuorista tai vanhuksista.

Kaupunginjohtaja piti katsauksen kouluinvestoinneista. Isoina hankkeina lähdössä liikkeelle Pävölänlaakson koulu ja Keravanjoen koulu. Syksyn aikana saamme tulokset Keskuskoulun sisäilmatilanteesta. Me painotimme laadukkaan rakentamisen roolia ja olimme tyytyväisiä, että kouluhankkeet etenee.

Valtuutettu Pia Lohikoski valmisteli erinomaisen valtuustoaloitteen ensisuojasta asunnottomille, joka puuttuu Keravalta, Järvenpäästä ja Tuusulasta. Enemmistö valtuutetuista oli sitä mieltä, että ensisuoja on asunnottomille järjestettävä ja kannatti aloitetta.

Tuimme myös demarien Sini Syrjäsen aloitetta harrastetakuusta. Meidän mielestämme mahdollisimman monen nuorella pitäisi olla mahdollisuus harrastaa. Onko kyse sitten siitä, että kaupunki tukisi harrastesetelillä vai voisiko kunta esimerkiksi edistää koulujen yhteydessä harrastamista. Tapoja on monia.

Kuulimme myös vastauksen yhdiStystalohankkeeseen. Painotimme, että meidän mielestä on tärkeää varmistaa, että kuntalaisilla ja yhdistyksillä olisi monenlaisia kokoontumispaikkoja esimerkiksi iltaisin koulujen ja päiväkotien yhteydessä. Tärkeää on myös varmistaa eläkeläisten kokoontumismahdollisuudet päivisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *