Voitto: Vegaaniruokaa lapsille

GOOD NEWS! 🥂

Monessa asiassa on kuntapäättäjänä hakannut päätä seinään ja asiat eivät ole tuntuneet etenevän. Yksi niistä on ollut se, että kouluissa pitäisi olla ruokaa kaikille.

Ei ole oikein, että osa on joutunut tuomaan omat ruoat kouluun, kun kyseessä on ollut eettinen ruokavalinta, jolla usein pyritty hillitsemään ilmastonmuutosta.

Pitkän pitkän työn jälkeen on ilo sanoa, että asia on muutos ja jatkossa ruokaa on kaikille. Suuri kiitos kaikille joiden kanssa on tehty yhteistyötä vegaaniruoan saamiseksi kouluun.

Keravan kaupunki tiedotti eilen:

“Hyviä uutisia vegaaneille!

Kaupunki on luopunut linjauksesta, jonka mukaan vegaaniruoka on lääkärintodistuksella saatava erikoisruokavalio. Elokuusta lähtien vegaaniruuan on kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa voinut valita vanhemman ilmoituksella ja lukiossa 18-vuotta täyttäneet omalla ilmoituksella.

“Kaupunki haluaa tarjota eettisistä syistä vegaanista ruokavaliota noudattaville samanlaisen kokemuksen yhteisestä ruokailutapahtumasta kuin seka- ja kasvissyöjille sekä erikoisruokavalioita noudattaville. Eettisistä syistä vegaanista ruokavaliota noudattavat saavat nyt valmiiksi tehdyn lämpimän ja täysipainoisen vegaanisen kouluruuan seka- ja kasvissyöjien tapaan.”

Päiväkodeissa ja kouluissa tarjottava vegaaniruoka noudattaa vegaanista ruokapyramidia ja lautasmallia, joiden avulla varmistetaan aterioiden riittävä energia- ja proteiinisisältö.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *