Valtuustoraportti


Keravan kaupunginvaltuuston syyskausi alkoi 12.9. tiistaina. Lue valtuustoraporttini.

Valtuuston kokous alkoi varapuheenjohtaja Anne Karjalaisen puheella Vasemmiston valtuutettu Maila Höltälle, jolle annettiin tasavallan presidentin myöntämä pitäjänneuvos ansionimi ensimmäisenä keravalaisena pitkästä luottamustyöstään kaupunkilaisten hyväksi.

 

Vasemmiston puheen Höltälle piti puoluevaltuuston puheenjohtaja Pia Lohikoski. Hän sanoi:

“Mailalla on suuri sydän. Hän on lähtöisin vaatimattomista oloista ja on siksi aina ollut heikoimpien puolestapuhuja. Mailan voi yhtä hyvin tavata varamummona monikulttuurisen keravalaisperheen lapsille, kuin terveyskeskuksessa tai Hopeahovissa tapaamassa vuodepotilaiksi joutuneita keravalaisia seniorikansalaisia.

Mailan sydäntä erityisen lähellä ovat asuntopoliittiset kysymykset ja hän on vuosia puhunut sekä kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon puolesta että myös ajanut asunnottomien asiaa ja vaatinut Keravalle ensisuojaa niille, joilla ei muutoin ole keinoja saada kattoa päänsä päällä.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmälle Maila Hölttä on ryhmän pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunnioitettu ja arvostettu toveri. Hän on perehdyttänyt ja tukenut meitä sekä tarjonnut laajan kokemuksensa käyttöömme. Ennen kaikkea ihailemme Mailaa siitä työstä, jota hän on pyyteettömästi tehnyt keravalaisten eteen vuosikymmenten ajan.”

Lue koko puhe täältä.

 

Valtuustolle esiteltiin kasvatus- ja opetussektoria. Käytin siinä yhteydessä puheenvuoron, jossa korostin muun muassa:

“Meidän tulee päättäjinä varmistaa, että kasvatuksen tasa-arvoisuus toteutuu jatkossakin, koulut rakennetaan pienten luokkien mukaan ja riittävät taloudelliset resurssit turvataan talousarviossa.

On myös huomioitava, että Keravalla on naapurikuntia pienemmät palkat ja siksi tänne on aina vain vähän päteviä hakijoita mm. lastentarhanopettajien tehtäviin. Vasemmistoliiton ryhmä tukee ammattiosastojen vaatimuksia palkkojen korjaamisessa.”

 

 

Valtuustoaloitteiden vastauksien kohdalla nuorisolääkäri Miila Halonen perusteli järkevästi miksi seksuaaliopetus on tärkeää peruskoulussa. Emme ollenkaan ymmärtäneet kristillisten hyökkäystä seksuaalista tasa-arvoa ajavaa Seta ry:ta vastaan. Meidän mielestämme virkamiehet olivat vastanneet järkevästi aloitteeseeen. Ihmettelin yleiskeskustelussa perussuomalaisten ryhmäjohtajan kommenttia, jossa hän nimitti Setan julkaisia saatanalliseksi säkeeksi. Samaa nimitystä ovat islamilaiset fundamentalistit käyttäneet aiemmin. Jännällä tavalla kaksi äärilaitaa käyttää samaa argumentaatiota.

Vastaus kuultiin myös valtuustoaloite asuntoja asunnottomille kolopesijöille. Se on Vasemmistoliiton valtuutettu Pia Lohikosken tekemä. Aloite nostaa tärkeän asian esille. Keravalla on hakattu aivan liikaa puita ja moni lähimetsä on nyt enemmän jo puistikko ja kolopesijöillä on yhä vähemään pesäpaikkoja. Vasemmisto esitti Suomi100 hengessä 100 uutta pönttöä Keravalle. Vastauksessa kerrotaan, että pöntöt on asennettu, mistä suuri kiitos kaikille osallisille.

 

x x x

 

Vasemmistoliitto jätti Pia Lohikosken johdolla aloitteen kesäajan sopparuokailusta alle 16-vuotiaille.

“Viime vuosina Keravalla on parina kesänä ollut vapaaehtoisvoimin järjestettyjä lasten leikkipuistoissa tapahtuvia sopparuokailuja, jotka ovat olleet hyvin suosittuja, mutta vapaaehtoisvoimin ruokailun päivittäinen ja kattava järjestäminen ei ole mahdollista.

Perheiden erilaiset taloudelliset tilanteet ja lähtökohdat eriarvoistavat lapsia. Vaikeat tilanteet saattavat kärjistyä erityisesti koulujen ja päiväkotien loma-aikoina, jolloin esimerkiksi päivittäinen maksuton kouluruokailu jää kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi tauolle. Lasten ja perheiden tasa-arvoa voidaan kuitenkin parantaa konkreettisilla ennaltaehkäisevillä toimilla, kuten kesäajan sopparuokailu olisi.

Leikkipuistoissa tarjottava maksuton lämmin ruoka on Helsingissä perheiden arvostama, hyvin toimiva ja kustannuksiltaan kohtuullinen palvelu, joka edistää lapsiperheiden tasa-arvoa ja hyvinvointia. Leikkipuistoruokailu luo myös mahdollisuuksia monipuoliselle sosiaalisten suhteiden luomiselle niin lasten kuin vanhempien tai isovanhempien kesken.”
Voit lukea sen kokonaisuudessaan täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *