Työssäoppimista halutaan edistää

Hienoja uutisia. Keravan valtuusto vastasi myönteisesti valtuustoaloitteeni, että kaupungin rakennuskohteisiin voitaisiin tarjota työssäoppimispaikkoja Keudan rakennusalan opiskelijoille.

Tämä on monille nuorille tärkeä uutinen. Työssäoppimispakkojen löytäminen on usein hankalaa toisen asteen opiskelijoille ja opiskelun osalta konkreettinen harjoittelu on oppimisen kannalta tärkeää. Se myös voi johtaa oppisopimuksiin, joka on monella nuorelle mieluinen tapa suorittaa toisen asteen tutkinto.

En päässyt eilen työnmatkan takia osallistumaan valtuuston, mutta kirjoitin lyhyen kommentin aloitteeseen liittyen, jonka valtuutettumme Tuukka Kallas puhui valtuustossa.

Se kuului näin:

“Kiitämme vastauksesta valtuustoaloitteeseemme. On hienoa kuulla, että Keravalla on tahtotilaa lisätä myös ammattikoululaisten työssäoppimispaikkoja kaupungin rakennuskohteissa. Tässä kannattaa lähteä rakentamaan Keudan kanssa erilaisia oppimispolkuja, jotka omalla osallaan tukevat nuorten mahdollisuuksia saada laadukkaita työssäoppimiskokemuksia kaupungissamme. Samalla voimme tarjota nuorille väyliä tehdä tutkinto oppisopimuksella, joka voi olla monella varsin toimiva tapa opiskella.

Näemme tärkeäksi, että rakennusurakoihin lisätään suositus työssäoppimispaikoista kaupungin rakennustyömailla, eikä olisi ollenkaan huono asia, vaikka kyse olisi velvoitteesta. Valitettavasti moni rakennusyritys ei ole kiinnostunut omasta työvoimasta ja vielä vähemmän työssäoppijoista, kaikki työ halutaan aliurakoida. Onneksi löytyy myös yrityksiä, joilla on sosiaalista vastuuta, tahtoo tilaa kehittää alaa ja tarjota nuorille työssäoppimismahdollisuuksia.”

Oli myös ilo kuulla, että Vantaallakin Vasemmistoliiton Jari Jääskeläisen vastaava aloite oli saanut positiivisen vastaanoton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *