Tervetuloa!

Kannatan lämpimästi ehdotusta nostaa selkeästi kiintiöpakolaisten määrää. Moni maa on ihan kansallisenkin intressin vuoksi nähnyt että on järkevää ottaa pakolaisia Afganistanista. Solidaarisuudesta puhumattakaan. On oikein auttaa ihmisiä hädässä.

Kiintiöpakolaisjärjestelmä tapa auttaa laajemmin ihmisiä, ilman että ihmisten pakko liikkua mantereen yli turvapaikkaa hakemaan. Voimme hyvin tuplata kiintiön. Samalla olisi olennaista, että näin tehtäisiin myös muualla Euroopassa. Puheet lähellä auttamisesta ovat usein silmänlumetta, kun samat puhujat ovat leikanneet kehitysapua.

Vastustin aikoinaan miljoonien muiden ihmisten kanssa hyökkäystä Afganistaniin. Meille oli selvää, ettei demokratiaa rakenneta pommittamalla siviileitä ja asettamalla valtaan johtajia, jotka ottivat ohjeensa miehittäjiltä. Heidän luottamuksensa kansalaisten silmissä on nähty kun Yhdysvaltojen tuki katoaa, niin heidän hallintonsa hajoaa kuin korttitalo. Olennaista on aina vahvistaa paikallista kansalaisyhteiskuntaa ja rakentaa sitä kautta kestävää demokratiaa. Näin pitäisi toimia kaikissa kriisipesäkkeissä. Epädemokraattiset hallinnot eivät vakauta kriisialueiden tilannetta vaan pikemminkin ovat eliksiiriä ääriliikkeille.

On järkevää tehdä laaja selvitys mikä Afganistanissa meni pieleen ja ottaa asiasta opiksi.

Sen aika ei ole heti, nyt tärkein hetki on auttaa.

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *