Tervetuloa Keravalle

Vasemmisto kannattaa kaupunginhallituksen esitystä, että otamme tänä vuonna 25 pakolaista aiemmin päätämme sopimuksen lisäksi. Toivotamme uudet keravalaiset tervetulleeksi kaupunkiimme. On hienoa, että kaupunkimme tarjoaa turvan pakolaisstatuksen saaneille lapsiperheille, jotka kokeneet ISIS:in ja Syyrian hallinnon julmuudet.

Vastakkaisasettelu ei kannata

Sosiaalisen median keskusteluissa moni on kannattanut kaupunginhallituksen tekemään ehdotusta, mutta osa on sitä vahvasti kritisoinut. Keskustelussa on laitettu tulevat keravalaiset ja pienituloiset asuntojonossa olevat vastakkain.

Kuten tämän aiheen esittelyssä tuli selväksi niin uudet keravalaiset muuttaisivat Nikkarinkruunuun suuriin perheasuntoihin, joita on ollut vapaana, kun jonossa olevat haluavat pienempiä asuntoja. On fiksua, ettei vuokra-asuntoja pidetä tyhjillään ja sitä kautta nosteta painetta korottaa muiden vuokria.

Yhtälailla valtuutettu Silvanderille ja muille perussuomalaisille voi sanoa tuetaan virallisten sosiaalipalveluiden lisäksi vuosittain muun muassa asunnottomien yö -tapahtumassa tarjota vaatteita yms. tavaroita niitä tarvitseville. Tätä tärkeätä työtä tekevät monet kolmannen sektorin yhdistykset ja he mielellään tahtovat ihmisiä auttamaan.

Minusta tavallisten ihmisten vastakkainasettelu ei ole järkevää kenenkään kannalta, ja synnyttää tarpeettomia ristiriitoja. Sen sijaan tarvitsemme fiksumpaa talous- ja asuntopolitiikkaa, joka parantaa kaikkien ihmisten arkea.

Hyvä kotouttaminen on kaiken a ja o

Toivon myös, että me kaikki toivotamme uudet keravalaiset lämpimästi kaupunkiimme ja kotouttaminen hoidetaan hyvin. Siihen on selvästi satsattava aiempaan enemmän. Kotouttaminen on hyvän integroitumisen a ja o.

Oli hienoa kuulla, kaupungissamme aloitettiin heti kielenopetus viimne vuonna saapuneille afgaanipakolaisille. Kielenoppiminen on tärkeä osa integroitumisessa.

Olin viime viikolla työni puitteissa tehotarkastuksella julkisivutyömaalla tavaten työntekijöitä eri puolilta Eurooppaa ja kauempaakin. Mieleen jäi keskustelu kahden eritrealaisen kanssa, jotka olivat harjoittelemassa työmaalla. He olivat olleet täällä vain vuoden, mutta kieli sujui jo hyvin. Kertoivat, että kieli on tarttunut koulussa. Tällaista kotouttamista me tarvitsemme. Sen kautta työnkin löytäminen on paljon helpompaa.

Ryhmäpuheenvuoro valtuustossa 15.5.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *