“Prostetipuolue” pistämässä nuoria pakkotöihin

Kirjoitin aiemmin, kuinka Ylen vaalikone osoittaa Keravan Perussuomalaisten ehdokkaiden uskovan, että sosiaalituen saajaksi pääsee nykyisin liian helposti. Samalla perussuomalaisten ehdokkaat olivat valmiit heikentää päivähoito-oikeutta.

Perussuomalaisten meno ei ole tiukan oikeistolaista pelkästään kuntatasolla Keravalla, vaan myös valtakunnallisesti. Kansan uutiset kertoo, että 30 perussuomalaisten kansanedustajaa on tehnyt aloitteen, jolla ajettaisiin nuoret pakkotyöhön:

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen haluaa käyttää 100 000 euroa työmarkkinatuella, työttömyyskorvauksella tai ilman työmarkkinatukioikeutta olevan nuoren työssäkäyntivelvoitteen tutkimiseen ja kokeiluun.

Hakkaraisen talousarvioaloitteen mukaan kokeilu tarkoittaisi pakkotyötä työttömille nuorille. Sen mukaan ”tarkoituksena on tutkia, kuinka työtön nuori voidaan velvoittaa käymään osa-aikaisesti työssä”.

Kokeilussa työttömälle ”esimerkiksi osoitetaan yritys, jossa hänen on käytävä työssä 1–2 viikkoa kuukaudessa. Mainittujen tukien lisäksi ei makseta muita korvauksia”.

Perussuomalaiset on esiintynyt vaihtoehtona suurille puolueille. Linjauksillaan se on kuitenkin osoittanut, että sen ajama politiikka ei tule parantamaan tavallisen ihmisen asiaa, pikemminkin päinvastoin.

Yhteiskunnallinen ongelma ei ole se, että ihmiset hakisivat liikaa sosiaalitukia ja vieroksuisivat työtä. Enemmänkin on kyse siitä, että tukijärjestelmät on tehty niin monimutkaisiksi, että monilta jää heille kuuluvat tuet saamatta.

Työllisyyden suhteen ongelma on todellisten työpaikkojen puuttuminen. Vasemmisto on vaatinut tähän reippaita otteita niin valtion ja kunnan taholta. Jos perussuomalaisia kiinnostaisi pätkääkään nuorten asema, niin he tukisivat Vasemmistoa näissä aloitteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *