Pohjois-Kytömaan kaava

On hyvä, että Keravalle saadaan uusia asukkaita. Kaavoittaessamme uusia alueita meidän kannattaa kyllä miettiä tarkkaan, että pystymme tekemään sen strategiassa linjaamallamme ekologisesti kestävällä tavalla. 

Meillä on kaupungissamme lähiluontoa rajallisesti ja niin näkisin, että tulevaisuudessa kasvua pitäisi hakea uusien alueiden rakentamisen sijaan kaupungin täydennysrakentamisella. Tästä samasta teemasta meillä on tulossa tänään kaksi hyvää valtuustoaloitetta.Kytömaan kaavan kohdalla olemme kaatamassa aika paljon metsää mikä ei ole sinänsä hyvä asia, kun toisaalla meillä on tahtotila lisätä metsää.

Kaavaan liittyvissä lausunnoissa esiin nousee etenkin kytömaansuo, jonka muun muassa Keravan ympäristönsuojeluyhdistys otti esiin lausunnossaan.

Se näkee, että Kytömaansuo tulee säilyttää mahdollisimman luonnontilaisena, keloja ja maapuita ei saa poistaa. Yhdistys pitää sinänsä tarkoituksenmukaisena, että Kytömaansuolle tehdään ulkoilupolku, jotta kulku tapahtuisi sitä pitkin tallaamatta koko aluetta. Polut tulee kuitenkin suunnitella huolella ja mielellään kaava-aluetta laajempana kokonaisuutena.

Alueella tulee välttää sellaisia maatöitä, jotka muuttavat veden virtauksia, tarvittaessa tulee käyttää pitkospuita. Kaavaehdotuksessa esitetyt polut voisi kokonaan poistaa ja todeta vain määräyksissä, että polut tulee suunnitella erikseen em. lähtökohdista.

Alueelle tarvitaan päiväkoti

Uusille asuinalueille on järkevää miettiä julkisia palveluita. On olettavaa, että alueelle muuttaa paljon lapsiperheitä.  Fiksua olisi sijoittaa alueelle päiväkoti, ettei lapsia tarvitse kuskata autolla kauemmaksi.

Kun Pohjois-Kytömaalla päästään rakentamisvaiheeseen olisi hyvä että ohjaisimme vahvasti puulla rakentamiseen, aivan kuten olemme tehneet tulevalla asuntomessualueella.

Puheenvuoro kaupunginvaltuustossa 7.2.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *