Pihkaniityn kaava eteni

Valtuusto hyväksyi juuri Pihkaniityn kaavan etenemisen.

Kyseessä on ollut pitkä kamppailu tärkeiden lähimetsien puolesta. Lopputuloksessa on mielestäni melko hyvin huomioitu kaavaan esitetty kritiikki. Metsät säästyvät lähes kokonaan ja asuntorakentaminen tulee valmiiseen infraan joukkoliikenteen äärelle.

Tässä puheenvuoroni valtuustossa:

Pitkälle on menty vuodesta 2016, jolloin Pihkaniittyyn esitettiin merkittäviä kaavamuutoksia ja niiden alle olisi jäänyt merkittävä osa metsää ja keravalaisten ahkerasti käyttämät ulkoilureitit. Silloinen esitys kohtasi laajaa kritiikkiä kuntalaisten suunnalta adressina ja mielenilmauksina sekä merkittävä osa valtuustosta oli sitä vastaan.

Vasemmisto nosti esiin niin vuonna 2016 ja myöhemmin vuonna 2021 kun alueen kaavaa taas käsiteltiin, että metsät ulkoilureitteineen on säästettävä. Näimme, että rakentaminen voisi tapahtua lähinnä Ylikeravantien peltoalueen varteen.

Nyt käsittelyssä oleva kaava noudattelee pitkälti tätä. Meidän ei tarvitse rakentaa uusia teitä ja uudet asunnot ovat joukkoliikenteen varrella. Ryhmäni puolesta suuri kiitos kaikille teille keravalaisille, jotka olette vuosien varrella tehneet työtä Pihkaniityn puolesta. Se osoittaa, että asioihin voi vaikuttaa, ja muutoksia saa aikaan, tehden kaupunkipolitiikasta kestävämpää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *