118 kertaa suuri kiitos

Sunnuntaipäivä oli jännittävä. Kaikki oli kampanjoinnin suhteen tehty ja saattoi vain odottaa illan tuloksia. Minulle jäi omasta ja koko Keravan Vasemmistoliiton kampanjasta tosi hyvä maku. Sain nostettua tärkeitä teemoja, kuten ilmastonmuutos ja energiaremontti sekä politiikan avoimuus, laajaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Puolueena meidän kampanja oli raikas ja moni-ilmeinen.

Kun ennakkoäänet ilmestyivät kahdeksan jälkeen olimme  enemmän kuin tyytyväisiä. Tuskin kukaan oli ajatellut, että kasvattaisimme kannatustamme yli 6 prosenttia, vaikka kampanjan aikana olimmekin saaneet paljon positiivista kannatusta. Vaalipäivän äänet sitten ratkaisivat läpipäässeet ja puolueiden loppulisen kannatuksen. Itselleni vaalipäivä oli erinomainen ja niillä äänillä varmistin selkeän läpimenon 118 äänellä.  Vasemmistoliitto sai lopulta Keravalla yli 4 prosentin kannatuksen kasvun ja kaksi valtuutettua lisää.  Nostimme valtuutettujen määrän kuuteen. Olimme vaalien suurin voittaja.

Meillä oli upea ehdokaslista, josta löytyi jokaiselle valittavaa. Pia Lohikoski veti upeasti 530 ääntä ja oli kaupungin vaalikuningatar. Pyyteetön työ kuntalaisten puolesta tuotti hienosti tulosta. Toinen vaalien komeetta oli nuorisolääkäri  Miila Halonen, joka keräsi ensi kertalaisena huimat 253 ääntä.  Minun ja edellämainittujen lisäksi valtuustoon Vasemmistoliitolta valittiin myös Keravan eläkeläisten puheenjohtaja Maila Hölttä, lastentarhaopettaja Joel Vakkila ja yrittäjä Shamsul Alam.  Listamme menestyksestä haluan sanoa suuren kiitoksen kaikille meidän ehdokkaille ja lukuisille aktiiveille, jotka tekivät upean kampanjan.

Huomionarvoista on se, että kokoomuksen valta-asema suli kaupungissamme sen menettäessä suurimman puolueen aseman demareille. Keravaa pitkään johtaneen kansanedustaja Eero Lehden äänimäärä lähes puolittui.  Oikealla myös perussuomalaiset tulivat ryminällä alaspäin. Lähiviikkoina sosiaalidemokraatit vetävät neuvotteluja, joissa jaetaan kaupungin luottamushenkilöpaikat. Lienee selvää, että kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja on demarien Samuli Isola, joka oli vaalien äänikuningas.  Vasemmistoliiton lisäksi vaalien toinen selkeä voittaja oli vihreät. Heidän valtuustoryhmänsä kasvoi yhdellä yhdeksään ja samalla suurin osa heidän valtuutetuistaan vaihtui.

Jo vaali-illan keskusteluissa nousi esiin muutoksen tarve. Kuntalaisten selvä viesti oli, että palveluihin pitää saada lisää resursseja, luokkakokoja pienennetään jatkossakin, kouluja rakennetaaan ja sisäilmaongelmat ratkotaan, tasa-arvoisesta varhaiskasvatuksesta pidetään kiinni, kaupunkia kehitetään ja nuorten sekä ikäihmisten asemaa parannetaan.

Vasemmisto lähtee neuvotteluihin niin, että vaalivoittomme pitää näkyä paikkajaossa. Tulemme vahvempina niin valtuustossa kuin lautakunnassakin ajamaan vaaleissa nostamiamme tavoitteita. Toivomme, että pystymme ajamaan näitä yhteistyössä ainakin demarien ja vihreiden kanssa.

Omasta puolestani vielä suuri kiitos kaikille äänestäjilleni. Tulen pyrkimään mahdollisimman avoimeen politiikantekoon ja toivon, että te olette myös aktiivisia koko vaalikauden ajan. Tehdään yhdessä parempi ja kestävämpi Kerava.

PS. Keski-Uusimaa teki facebookhaastattelun vaalivalvojaisissamme. Voit katsoa sen  täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *