8 luukku. Ruoka

Maailman kantokyvyn kannalta olisi tärkeää, että yhä useampi ihminen vähentäisi lihan määrää ruokalautasellaan tai lakkaisi syömästä sitä.

Olennaista on myös pyrkiä vähentämään ruoan hävikkiä. Teimme tähän teemaan liittyen valtuustoaloitteen, jonka seurauksena kaupungissa alettiin myydä muutamalla eurolla kouluista hävikkiruokaa työttömille ja eläkeläisille. Se on ollut menestystarina.

Hiilijalanjäljen kokoon vaikuttaa myös tuotantoketju. Siksi kannattaisikin suosia sesonki- ja lähiruokaa.

Sinä voit vaikuttaa työpaikkaruokalasi, koulun yms. ruokavalintoihin. Ole aktiivinen!

Askeleet ilmastoystävälliseen ja vastuulliseen ruokaan

1. Laita ruoka ruoaksi, ei roskiin
2. Suosi kausiruokaa ja kasviksia
3. Lähiruokaa lautaselle
4. Kokeile myös luomua
5. Tuotantotapa vaikuttaa ilmastopäästöihin, siispä uteliaasti
kyselemään niiden perään
6. Kokeile kasvattaa ja poimia itse
7. Vaikuta ruokahankintoihin
8. Valitse vastuullista

Lue lisää:
Ruoan ilmastovaikutukset
Miksi kasvissyöjäksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *